Molenaar betonindustrie bedrijfsprofiel

Pand Molenaar beton

Het Goese productiebedrijf Molenaar Betonindustrie werd in 1953 opgericht in Dordrecht, de toenmalige woonplaats van de oprichter van het bedrijf, de heer A. Molenaar.

Het begin
Hij was daar werkzaam als PTT-ambtenaar. Toen naast 'zijn' PTT-kantoor, aan de Blaak in Rotterdam, een bouwwerk werd stilgelegd omdat er geen betonafstandhouders verkrijgbaar waren, zag de heer Molenaar direct een gat in de markt. Hij begon afstandhouders te maken in het souterrain van zijn ouderlijk huis. Op een oppervlakte ±20 m2 produceerde hij samen met zijn zwagers en broers ongeveer 2.000 betonafstandhouders per week.

In 1955 verhuisde het bedrijfje naar een grotere ruimte in het centrum van Dordrecht. Het produceren en verhandelen van betonafstandhouders werd toen een fulltime bezigheid. Er kwamen 2 mensen in vaste dienst.

Naar Goes
Het bedrijf groeide hard. Toen ook de nieuwe productiehal te klein werd, verhuisde de heer Molenaar 4 jaar later, in 1959, naar het havenindustrieterrein in Goes. Daar werd op een terrein van 1400 m2 een nieuwe hal gebouwd.

In die periode kwamen ook de eerste buitenlandse orders binnen en begin 1963 werd weer een loods bijgebouwd. Aan het eind van de jaren zeventig kwam de expansie pas goed op gang. De werklocatie werd regelmatig groter. In 1979 was deze 7200 m2.

Nieuwbouw
In datzelfde jaar werd ook een tweede terrein aangekocht aan de Albert Joachimikade, aan het eind van de landtong op het haventerrein van ruim 1hA. In 1986 werd gestart met het plannen van complete nieuwbouw naar de laatste inzichten van logistiek en milieutechniek. De nieuwbouw werd officieel in gebruik genomen op 9 december 1988.

Familiebedrijf
De directie van Molenaar Betonindustrie is altijd in handen geweest van de familie Molenaar. Toen de heer A. Molenaar in 1986 terugtrad als directeur, volgde zijn zoon hem op: de heer J.P.C. Molenaar.

Sinds 2009 is de 3e generatie ook in het bedrijf werkzaam, de heer C.P. ( Corné ) Molenaar die zijn vader in de komende tijd zal opvolgen.

Molenaar Betonindustrie anno nu
Molenaar Betonindustrie heeft een bijzondere groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft autoriteit gekregen als specialist in kleine betonproducten op het gebied van het stellen van wapening en bekisting. Tegenwoordig is het een dynamisch bedrijf, opererend in binnen- en buitenland.

De huidige personeelsbezetting van Molenaar Betonindustrie

Door constante productontwikkeling kan er flexibel op de wensen van klanten gereageerd worden. Ook kunnen de vervaardigde producten (naar wens) in speciale milieu- en sterkteklassen geproduceerd worden. Op aanvraag verstrekt de interne kwaliteitsafdeling van Molenaar Betonindustrie de betreffende certificaten hiervoor.

Wanneer klanten de gewenste producten voor 10.30 uur bestellen kunnen deze (wanneer ze op voorraad zijn) meestal de volgende dag in heel Nederland worden afgeleverd. Ook leveringen buiten Nederland worden individueel en vlot verzorgd.

Afzetmarkt en bewezen expertise
De betonproducten worden in binnen- en buitenland afgezet in de marktsegmenten woningbouw, weg- en waterbouw, utiliteitsbouw, vlechtbedrijven en de groothandel. Grote massa’s producten werden bijvoorbeeld geleverd voor de bouw van de Zeelandbrug, de Heinenoordtunnel, een oliesteiger in Aruba, centrale markthallen op Curaçao en de Oosterscheldekering. Ook zijn betonproducten geleverd voor de Westerscheldetunnel. Momenteel levert Molenaar Betonindustrie de betonafstandhouders voor diverse geboorde tunnels zoals de Sluiskiltunnel in Zeeuws-Vlaanderen en diverse projecten in het buitenland.

Gegevens
Molenaar Betonindustrie BV
KvK Middelburg: 22014716
BTW nr.: NL009511386 B01
ING Bank Goes: NL74INGB0666214476
Swiftcode/BIC: INGBNL2A